🏐CM de Handbal Feminin🏐 🇯🇵Japonia 2019: 🇷🇴România învinsa de 🇷🇺Rusia in primul meci din Main Round…

România a fost învinsa de Rusia in primul meci pe care naţionala de handbal feminin l-a avut duminică în grupa principală 2 de la Campionatul Mondial 2019 din Japonia.Susținută frenetic de fanii romani, după ce a produs marea surpriza de a ajunge intre cele doisprezece echipe din lume, tricolorele nu au putut învinge astăzi Rusia.

Echipa rusească, una dintre favoritele la titlul mondial, s-a dovedit a fi un adversar de neînvins pentru România, în ciuda faptului că în prima repriză naționala a făcut față onorabil atacului rusoaicelor.

După înfrângerea in fata Rusiei, naționala tricoloră nu mai poate juca semifinalele competiției, însă Neagu si compania vor lupta pentru o poziție cât mai bună, care să-i asigure prezența la Jocurile Olimpice din 2020.

În semifinale se califică doar primele două clasate, astfel că este extrem de complicat ca România să ajungă în careul de ași, chiar dacă unii se gândesc deja acolo.

Dacă România reuseste o clasare în Grupa Principală pe locul 3 sau 4, isi asigură prezența la turneul preolimpic, în vederea Jocurilor Olimpice de la anul, găzduite de Tokyo. 

În grupă, România nu a obținut nicio victorie în partidele cu Spania și Muntenegru, în schimb a avut victorii cu Senegal, Kazahstan și Ungaria.

România a câştigat doar două din cele şapte dueluri directe pe care le-a avut cu Rusia, un meci încheindu-se la egalitate.

Pentru tricolore, după eșecul cu Rusia va urma partida cu Suedia, a doua clasată din grupa D, marţi, 10 decembrie, de la ora 13:30, şi duelul cu Japonia, programat miercuri, 11 decembrie, tot de la ora 11:00.

Programul României în grupele principale:

Marţi, 13:30: 🇷🇴România – 🇸🇪Suedia, Digi Sport 1

Miercuri, 11:00: 🇷🇴România – 🇯🇵Japonia, Digi Sport 1

România și Rusia au fost adversare și în semifinalele de anul trecut de la Campionatul European din Franţa, partidă câştigată cu 28-22 de rusoaice, în condițiile în care Cristina Neagu a lipsit de pe teren, fiind accidentată. România s-a clasat în cele din urmă pe locul 4 la europenele din 2018.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Andrei Marian Mihai

Publicat de

Lasă un comentariu