🏐CM de Handbal🇯🇵Japonia2019: Războinicele tricolore a doua victorie in grupă! 🇷🇴România a învins 🇰🇿Kazahstan, scor 22-20!

🇷🇴Echipa națională de handbal feminin a României a bifat marți, a doua victorie la Yatsushiro, scor 22-20 cu reprezentativa similară din Kazahstan, acesta a fost al treilea meci pentru razboinicele noastre din grupa C a Campionatului Mondial, care se dispută în Japonia.Elevele lui Thomas Ryde, au învins chinuit echipa naționalei din Kazahstan, însă scuza pe care o putem găsi, este ca tehnicianul a menajat mai multe jucatare in a doua parte a meciului.

Aici s-a văzut am putea spune valoarea echipei, fără vedetele experimentate ale lotului, fetele noastre au ratat mai multe situații de unu la unu cu portarul și nu a putut să atace consistent, iar în apărare a lăsat spații adversarelor, astfel tricolorele au jucat cu o echipa pe care le-au învins clar celelalte adversare, Ungaria și Muntenegru.

Pentru fetele noastre urmeaza duelurile de foc cu Muntenegru și Ungaria, unde vom lupta pentru un loc in urmatorea faza a campionatului.

Un mic ajutor ne-a adus astăzi și înfrângerea Ungariei in fata Muntenegrului, unguroaicele au fost invinse scor 24-25, iar Romania a beneficiat din plin cu victoria obținută in fata sportivelor din Kazahstan, ocupând locul 3 in grupa condusă de iberice, care astăzi au obtinut a treia victorie din grupa, Spania a învins Senegal scor 29-20, și este ca și calificata in runda următoare.

Clasamentul grupei C:

1. 🇪🇸Spania – 6 puncte, 3 meciuri

2. 🇲🇰Muntenegru – 6 puncte, 3 meciuri

3. 🇷🇴România – 4 puncte, 3 meciuri

4. 🇭🇺Ungaria – 2 puncte, 3 meciuri

5. 🇸🇳Senegal – 0 puncte, 3 meciuri

6. 🇰🇿Kazahstan – 0 puncte, 3 meciuri

După meciul cu Kazahstan, România va mai disputa două meciuri în grupa C: miercuri, contra celor din Muntenegru, şi vineri, împotriva Ungariei.

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale. Meciurile din grupele principale încep în 8 decembrie, urmate de semifinale, în 13 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 15 decembrie.

La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Andrei Marian Mihai

Publicat de

Lasă un comentariu