🏐CM de Handbal🇯🇵Japonia 2019: 🇷🇴România învinsa dramatic de 🇲🇰Muntenegru!

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă dramatic de Muntenegru, cu scorul de 27-26 (11-12), miercuri, la Kumamoto, în Grupa C a Campionatul Mondial din Japonia.Deşi au condus la un moment dat cu patru goluri diferenţă, tricolorele au trebuit să se declare, la final, învinse de o naţională a Muntrenegrului care a renăscut în repriza secundă.

La scorul de 21-20, când adversara trebuia să alerge pe contraatac, România scoate portarul și primește gol cu poarta goală. Muntenegru a marcat șapte goluri consecutive și a întors soarta jocului. Naționala nu a mai putut reveni pe final, astfel că a suferit a doua înfrângeere la Kumamoto.

Cristina Neagu a fost într-o formă excepțională – 11 goluri, Elena Dache a fost o surpriză plăcută, dar România nu a reușit să profite de acest lucru. Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.

Anterior, tricolorele au reuşit două victorii la Mondialul nipon: au învins Senegalul cu 29-25 cu Senegalul şi Kazahstanul cu 22-20

În celălalt meci al zilei din Grupa C, Spania a trecut de Kazahstan cu 43 – 16.

Muntenegru este în cărți pentru locul 1, iar dacă învinge și Spania poate visa chiar până la un parcurs lung. În schimb, România tremură și pentru calificarea în Main Round.

Clasamentul Grupei C după patru meciuri disputate:

1. Spania – 8 p,

2. Muntenegru – 8 p,

3. România – 4 p,

4. Ungaria – 2 p,

5. Senegal – 0 p,

6. Kazahstan – 0 p.

Ultimul meci pe care România îl va juca în grupă este programat vineri, 6 decembrie, la ora 12.00, împotriva Ungariei.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Andrei Marian Mihai

Publicat de

Lasă un comentariu